Discurs Iaioflautas-Premi Solidaritat de L`institut de Drets Humans de Catalunya

C4uTpjvXUAA7hzP

Agraïm la tasca i el premi a la solidaritat que ens atorga l’Institut de Drets Humans de Catalunya. Un premi que creiem que és de totes les que ajuden que les nostres filles i nétes tinguin una vida digna. I felicitem i fem una forta abraçada a Catalunya Plural que ens ajuda i ajuda que les mobilitzacions, les lluites pels Drets humans i el bon periodisme siguin una realitat.

Nosaltres

NOSALTRES les iaioflautes som la generació que va lluitar per un futur millor per a les nostres filles i nétes i que avui comprova com tots aquells drets conquerits són desmantellats.

Soms els avis del 50% de joves a l’atur, de les desenes de famílies desnonades cada dia.

Som les mares dels treballadors afectats pels expedients de regulació, de les treballadores acomiadades, dels qui no es poden pagar una sanitat mercantilitzada, dels qui deixaran o ja en deixat de rebre qualsevol tipus de prestació social.

Som els pares de les dones treballadores que han vist com la discriminació de gènere ha empitjorat les seves condicions de treball. De les dones que han de fer miracles per a conciliar treball i família, mentre són discriminades cobrant gairebé un 20% menys del salari que els homes per fer la mateixa tasca.

De les treballadores de la llar sense drets laborals, de les Kellys que cobren 3 euros l’hora per netejar habitacions en hotels de luxe.

Som les jubilades estafades pels bancs.

Som les famílies a qui el preu de l’habitatgeens ofega cada dia. Aquelles que han de decidir entre donar menjar a les seves filles o bé aigua calenta.

Som els avis dels joves que veuen hipotecat el seu futur per les retallades en educació. Dels que tenen aspiracions lògiques d’autonomia personal i per manca d’una feina estable veuen frustrats objectius tan elementals com el de comprar o llogar un piso la voluntat de formar una família.

Som filles d’una generació que ahir va emigrar buscant una vida millor. Som els avis que avui veuen als seus joves migrar de nou com a única solució.

Formem part d’una majoria social que està patint en la seva pròpia pell les conseqüències d’un espoli. Formem part d’una majoria social a qui li estan robant la vida.

Nosaltres, les iaioflautes formem part dels qui no es resignen a veure com la gent mor en les llistes d’espera, dels qui no toleren que les formes de vida de la majoria caiguin en picat. Dels qui no suporten veure a gent dormint al carrer mentre hi ha cases buides que es podreixen en el joc de l’especulació. Dels qui no entenen que les partides pressupostàries destinades a la despesa social siguin retallades sense miraments mentre els pressupostos en armament, casa reial o església es mantenen sense vergonya.

Som els que no tolerem que els salaris de la majoria disminueixin mentre que els beneficis de banquers i directius es sobredimensionen de forma insultant.

Som filles del 15M, perquè rere la lluita contra la dictadura i per una vida més digna, ens sentim cridades a participar en la mobilització social que van impulsar els nostres néts i nétes. Una col·lectivitat digna que es va alçar en milers de places, que ha manifestat un desig de canvi, que està intentant parar la dictadura econòmica dels mercats oligàrquics.

NOSALTRES, les iaioflautes, som també les mares i àvies dels morts en les nostres fronteres, som el sindicat manter, som StopPujades, som les Putes Indignades, som les precàries, els que pateixen pobresa energètica, les treballadores que lluiten per viure dignament, som aquesta joventut sense futur que emigra per a conquerir-lo, som les KELLYS, som la PAH, som les àvies de presos polítics com Alfons, som la gent dels Ateneus de barri i totes les que lluitem per una Vida Digna per a les nostres filles i nétes.

Som l’imaginari col·lectiu de tota una generació a la que van voler jubilar, però que seguim lluitant des de la desobediència civil i les entremaliadures com a eina de canvi!

Premio Solidaridad

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.