I tu #MotserratOnVas ?

“Encara que siguis monàstic,
amb l’1% no hi aniràs”

Venim a Montserrat a parlar amb l’abat. Estem en moments- amb un escenari preconstituent – que afectaran a com serà nostre futur. I no volem que les nostres filles i nétes visquin pitjor que nosaltres. Perdoneu la brometa de l’encapçalament, però necessitem una mica d’humor per sobreviure en una situació d’atac als drets de les persones i a la democràcia que no té cap gràcia.

Vosaltres, la comunitat de Montserrat, sou un referent per molta gent d’aquest país. En els moments difícils de la lluita antifranquista vau estar al costat del drets de les persones i les llibertats nacionals de Catalunya. En grans moments de cruïlla històrica, sempre heu jugat un paper i molta gent us mira.

És per això que us reclamem que esteu al costat del 99%, dels drets de les persones a la salut, a l’educació, a l’habitatge. Del costat de la democràcia davant una oligarquia cada cop més reduïda, prepotent i cobdiciosa.

Us fem entrega i us sol.licitem que feu vostre aquesta declaració que vam redactar el 27 d’Octubre:

#decidimaquíiara : República Catalana del 99%

Nosaltres, persones que residim a Catalunya i que constituïm el 99% del poble, desposseïdes, maltractades i ofegades per una gestió de la crisi en favor dels molt rics i poderosos que l’han provocada, ens declarem independents de l’oligarquia financera i de les institucions al seu servei: de la Troika ( BCE, FMI i Comissió Europea), del Regne d’Espanya (amb la monarquia borbònica i l’exèrcit com els seus pilars i garants) i de l’OTAN ( i el tutelatge estadounidenc aparellat). Volem decidir.

Volem decidir i decidim ser persones lliures i iguals associades; posar el dret a l’existència i vida digna de les persones com a pilar bàsic d’aquesta associació. Aquest dret haurà de ser garantit per sobre de qualsevol obligació de deute, que, en tot cas, haurà de ser auditada per reconèixer o no la seva legitimitat. Les entitats bancàries no han de rebre un euro més en concepte de rescat i els bancs rescatats hauran de passar a control públic.

Volem decidir i decidim que el dret a l’habitatge està per sobre de qualsevol deute hipotecari i que tot el parc immobiliari desocupat en posessió dels bancs quedi a disposició de la creació d’un parc d’habitatges de lloguer social. S’haurà de vetllar perquè cap persona quedi sense sostre.

Volem decidir i decidim que totes les persones residents a Catalunya tenim dret a una educació i una sanitat pública i de qualitat garantides i proveïdes de recursos suficients, a una legislació que garanteixi els drets de les persones treballadores asssalariades i autònomes a unes condicions de treball dignes i a participar en les decissions de l’empresa, a una pensió digna per a la vellesa, a un servei de suport a l’autonomia personal per les persones amb diversitat funcional, i a una renda bàsica incondicionada que garateixi la llibertat i permeti a cadascun perseguir llurs projectes. Per tal de garantir-ho s’haurà de distribuïr de forma justa la riquesa que produïm entre tots i totes.

Volem decidir i decidim apartar, encausar i jutjar als banquers i polítcs de l’antic règim implicats en casos de frau, de corrupció, d’estafa i d’abús de la força.

Volem decidir i decidim viure en una democràcia real protagonitzada per la majoria de la gent. Volem decidir i decidim començar un procés constituent des de la base per decidir com organitzar l’economia, la política i la societat perquè el 99% de la població puguem accedir a una vida sense precarietat, rica i plena.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.