Aperitiu popular per celebrar l’aturada de tots els trens a Montgat »gen.

El Punt 23 Enero 2009

JOSE G. NAVARRO. Montgat
El servei de Rodalies Barcelona de Renfe va comunicar ahir a l’Ajuntament de Montgat que a partir del dissabte 31 de gener tots els trens del servei s’aturaran en tots els horaris a les dues estacions de tren del municipi: Montgat i Montgat Nord. D’aquesta manera, l’empresa ferroviària permet al poble montgatí assolir una exigència veïnal i política que feia gairebé 10 anys que es reclamava. Més enllà de celebrar el que tothom a Montgat considera una gran notícia, la reforma integral de la parada de Montgat Nord esdevé a partir d’ara el proper projecte que el consistori espera tenir molt avançat al llarg d’aquest any.

+ Imatge d’arxiu de l’estació de Montgat Nord, una de les dues del municipi. Foto: J.G.N.
La notícia esperada va ser comunicada personalment ahir a la tarda pel director de Rodalies Barcelona de Renfe, Miguel Ángel Remacha, a l’alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC). D’aquesta manera, l’empresa ferroviària ha complert la paraula donada el març de l’any passat, en què s’acordava que tots els trens de rodalies de Renfe pararien a Montgat abans d’un any. Tot i haver-ho fet possible a pocs mesos d’acabar el termini acordat per Renfe, la decisió obligarà que a partir del dissabte 31 de gener, tots els combois de la línia C-1 que passin per les dues estacions de Renfe que hi ha a la vila –la de Montgat i la de Montgat Nord– s’hauran d’aturar per deixar o recollir passatge.

D’aquesta manera es posarà fi a la circumstància que es dóna en aquestes dues parades: que durant algunes hores del dia la freqüència de pas del servei ferroviari es redueix, amb trens que passen de llarg en direcció Mataró o Barcelona.

El batlle de la vila va definir la notícia com a «magnífica», tant per als usuaris «del poble com també per als veïns de Tiana» que es desplacen a Montgat per utilitzar el servei. «Aquesta mesura és el resultat de la lluita de moltes persones durant molts anys i tots ens hem de felicitar», explicava eufòric Ràmia, que també va destacar la insistència que l’equip de govern ha tingut en el darrer any sobre Renfe per aconseguir un compromís com aquest i fer-lo complir.

Per la seva banda, Miquel Tomàs, històric membre de la plataforma veïnal creada per exigir aquesta decisió, va expressar la seva satisfacció amb un eloqüent «ja era hora!» «Les multes rebudes, els talls de vies i els milers de cartes enviades a l’Estat han valgut finalment la pena», relatava orgullós ahir, recordant «el paper vital dels ciutadans» en començar la reivindicació.

L’Ajuntament de Montgat té previst organitzar un acte per celebrar l’acord. En espera de més concreció, tot apunta que el mateix dia 31 s’organitzarà una vermut a la plaça de les Mallorquines.
Reformar Montgat Nord

L’alcalde montgatí va reconèixer també que un cop es faci realitat la promesa de Renfe, el proper pas en matèria ferroviària en benefici del poble serà començar la reforma integral de l’estació de Montgat Nord, situada a la zona de Montsolís. Ràmia va indicar que el bona part del trànsit d’usuaris que a partir d’ara s’espera en aquesta parada obligarà a garantir l’execució d’aquest projecte, consistent a millorar molts dels elements de la infraestructura. Ara, el pla executiu està en fase de redacció i el consistori espera que les obres ja es puguin desenvolupar i avançar considerablement aquest any. Adif ja va considerar fa un any com a prioritària la intervenció en aquesta estació i fa uns mesos va enllestir l’aixecament i el perllongament de les andanes per solucionar els problemes d’accessibilitat que comportava als usuaris.
Un servei alternatiu per si hi ha incidències

Renfe i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) han après dels errors del passat i han previst un servei alternatiu per si es donés el cas que una incidència de les obres del TAV a Sant Andreu Comtal obligués a interrompre el servei ferroviari. Si el tall fos de les dues vies, els trens de la C2 nord sortirien de Maçanet o Sant Celoni i arribarien fins a Montcada i Reixac, des d’on els passatgers podrien enllaçar amb la línia C4. Pel que fa a la C1, els trens de Maçanet-Massanes arribarien fins a Badalona, on podrien enllaçar amb l’estació de Pep Ventura de la línia 2 del metro. En el cas que aquesta interrupció fos de llarga durada, hi hauria un servei especial d’autobús a Montgat que enllaçaria amb l’estació de Maresme Fòrum de la línia 4 del metro.

La planificació que ara fan Renfe i Adif els està donant bons resultats, segons explicava el delegat del govern espanyol, Joan Rangel. «No hi va haver incidències importants» conseqüència del tall entre el Clot i Sants pel canvi de la catenària al túnel de Passeig de Gràcia entre el 26 de desembre i el 5 de gener. Rangel afegia que els únics problemes amb el servei de rodalies van ser per la llevantada.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.