IXè Congrés del Sindicat del Taxi de Catalunya. Luis Berbel, elegit nou president en substitució de Miquel Tomás


Vila-Seca.-
Avui dia 28 de novembre del 2009 s’ha celebrat a la localitat de Vila-seca (Tarragonès), el novè Congrés del STAC, sota el lema “37 anys d’història”, en el que s’ha procedit a l’elecció d’una nova Comissió Executiva, que serà presidida per Luís Berbel que ha substituït al veterà dirigent i fundador del STAC, Miquel Tomás, que no s’ha presentat a la reelecció.

La jornada matinal s’ha iniciat amb unes paraules del president del Sindicat, Sr. Miquel Tomás, adreçada als 103 Delegats electes de les diferents delegacions que té el Sindicat arreu de Catalunya, en les que ha presentat als convidats participants a la sessió del matí, entre els que podríem destacar la presència dels senyors Josep Rull i Daniel Pi, diputats al Parlament de Catalunya per CiU i ICV/EUiA respectivament, el senyor Josep Mª Fortuny, sotsdirector de Transports de la Generalitat de Catalunya, el senyor Miquel Àngel Martín, gerent del Institut Metropolità del Taxi, el President de la Confederación del Taxi de España, senyor José Artemio Ardura, M. Jean Claude Françon, President de la FNTI (França), entre d’altres.

El President del STAC Miquel Tomás ha informat que aquest serà el darrer Congrés que presideix, ja que no es presenta a la reelecció, ha fet una breu ressenya dels “37 anys d’història” del STAC justificant la necessitat que hi hagi un relleu generacional, i ha tingut, finalment, un record pels companys taxistes que ens han deixat en aquests últims anys, pels que hi hagut un emotiu minut de silenci.

Posteriorment s’han presentat quatre ponències sobre temes que preocupen al nostre col•lectiu com som el desenvolupament de la “Llei del Taxi a Catalunya”, que ha estat presentada pel senyor David Sánchez del gabinet jurídic del STAC. El senyor Claudi Ribó ha parlat sobre els nous mitjans tècnics aplicable a les emissores de Ràdio Taxi amb la creació de les centrals de trucades. Finalment el senyor Miquel Àngel Martín, gerent del Institut Metropolità del Taxi de l’AMB ha informat al assistents sobre l’evolució de la creació del Reglament de les Emissores de Ràdio Taxi, tema que està pendent des de fa gairebé quatre anys, i que ha creat un fort debat sobre com veu l’Administració l’existència d’emissores que plantegen la seva raó de ser en captar serveis mitjançant el pagament de comissions, i els taxis il•legals. El President de la Confederación del Taxi de España ha informat als assistents sobre la situació en que es troba la discussió al Congrés de Diputats i Senat de la coneguda com Llei Omnibús.

En la sessió de tarda s’han presentat i aprovat els corresponents informes de Gestió Sindical, Estatuts, Acció Sindical i Finances. Per últim s’ha procedit a l’elecció de la nova Comissió Executiva que estarà formada pels senyors:

Luís Berbel (Barcelona) – President
Fernando Pardo (Barcelona) – Tresorer
Ismael Tovar – Secretari
Miguel García Cabrera – Mataró
Nicasio Delgado – Sabadell
Antoni Servós – Terrassa
Fernando Delgado – Girona
Joaquin Solanich – Girona
Josep Redó Casanova – Baix Ebre
Joan Vicent Maigi – Baix Ebre
Francisco Latorre – Alt Pirineu
Manolo Garrido – Lleida
Andreu Durán – Vic
Francisco León – Granollers
José Mª Sánchez – Barcelona
Fernando García – Barcelona
Roger Tarragó – Barcelona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.