Montgat consulta els joves per fer un nou pla local de joventut

 

El consistori recollirà les opinions del col·lectiu jove a través d’una enquesta

JOSE G. NAVARRO. Montgat
La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Montgat preveu tenir enllestit per al principi de l’any que ve el nou pla local de joventut, el projecte que ha de contenir les polítiques de joventut que es duran a terme al municipi en els anys vinents. Una de les eines principals que el consistori farà servir per completar aquest pla i que condicionaran bona part del seu contingut final serà el que opini el col·lectiu jove en unes enquestes que l’Ajuntament ha començat a fer arribar als seus membres.Totes les necessitats esportives les pots trobar a Montgat? Si al poble es fessin cursos de capoeira, t’hi apuntaries? Ja saps què estudiaràs quan acabis l’ESO? A què dediques el temps lliure? Aquestes i altres preguntes més formen part de l’enquesta que la regidoria de Joventut de Montgat ha dissenyat perquè la ciutadania montgatina d’entre 12 i 24 anys expressi les seves inquietuds. «Volem preguntar sobre qualsevol àmbit que pugui interessar als joves, anant més enllà de l’oci i aprofundint en les inquietuds educatives, laborals, culturals o d’habitatge», explica el director de serveis de Joventut de l’Ajuntament de Montgat, Miguel Tomàs. «Els darrers projectes municipals de joventut no s’havien fet partint de l’opinió personal del jovent i això ha fet que molts dels punts acordats no s’hagin acomplert», reconeixia Tomàs per expressar una manera de fer «que ara serà corregida».
Fins a final d’any, la consulta es farà arribar a la ciutadania adolescent i jove utilitzant diversos canals, com ara fent servir els contactes municipals juvenils a l’IES Thalassa, les diferents entitats juvenils, l’ús d’algunes webs i del correu electrònic, o mitjançant el correu ordinari.

Amb el contingut d’aquestes enquestes, l’administració local podrà determinar quines activitats poden tenir més èxit entre aquest sector de la població i quins espais podran acollir-los.

D’altra banda, el consistori ha programat per al 26 de novembre i el 3 de desembre dues sessions a la biblioteca per debatre els eixos bàsics del pla.

El casal de joves, punt clau
Un dels espais que adquiriran una importància cabdal en l’elaboració d’aquest pla de joventut serà el casal de joves, que s’instal·larà al primer pis de la masia de Can Casanovas i les obres del qual està previst que s’acabin d’aquí a uns quatre mesos.
En l’espai, d’una superfície de 500 m² aproximadament, comptant les dues terrasses exteriors, s’instal·larà el punt d’informació juvenil l’Onada.

La instal·lació també disposarà de dues sales polivalents on es podran distribuir aules d’estudi, d’ús d’internet o de realització de tallers, a banda d’una àmplia estança on es podran organitzar actes públics, com ara xerrades, conferències o jornades de videofòrum.

En una terrassa porxada exterior s’hi podrà instal·lar un bar amb taules i cadires, i un petit escenari per fer assajos o actuacions musicals, a més d’altres serveis d’oci jove.

El cost total del projecte és de 150.000 euros.

El Punt /15/11/08

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.