Campaña para facilitar el uso del taxi a ciegos con perro

L’ONCE, l’Institut Metropolità del Taxi i l’STAC impulsen, amb una campanya de sensibilització, l’accessibilitat dels cecs i els seus gossos guia en el taxi

L’ONCE, l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) i el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), integrat en la Confederació del Taxi d’Espanya, han presentat avui una campanya per facilitar la total accessibilitat de les persones cegues i els seus gossos guia en el taxi. Per això, es repartiran entre tots els taxistes de l’àrea metropolitana de Barcelona i de Catalunya uns 15.000 fulletons amb l’eslògan “Obre’m les portes”, amb què es pretén informar i sensibilitzar aquests professionals sobre la labor que desenvolupen els gossos guia, i els drets de lliure accés que tenen els seus usuaris cecs. A tot l’Estat, es repartiran 70.000 fulletons.
La campanya ha estat presentada per Francesc Narváez, president de l’IMT; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Miquel Tomàs, president de l’STAC; i Salvador Castañer, responsable de Serveis Socials per a Afiliats de l’ONCE a Catalunya.
 
 

 

 

Francesc Narváez, president de l’IMT, ha agraït la FUNDACIÓ ONCE i l’ONCE per escollir Barcelona com a primer lloc de Catalunya per presentar aquesta campanya de sensibilització. Com a responsable dels temes d’accessibilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha subratllat que la Fundació ONCE ha estat sempre al costat de la ciutat en tots els temes que han incidit en la millora de l’accessibilitat i que permeten que avui Barcelona sigui un referent a nivell europeu per la feina d’accessibilitat realitzada. Després d’agrair al Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) per la seva predisposició a l’hora de posar tots el seu esforç en la promoció i suport d’aquesta iniciativa entre els taxistes, va manifestar que “Obre’m les portes” és una campanya positiva de col.laboració per tractar de conscienciar no només a tots els taxistes, sinó també a la resta de la societat de la importància de la mobilitat de les persones cegues i deficients visuals. Ha subratllat finalment que els taxistes sempre s’han mostrat solidaris amb els usuaris acompanyats amb gossos pigall i que en els anys que porta al capdavant de l’IMT no s’han registrat queixes al respecte.
“L’objectiu d’aquesta iniciativa conjunta”, va afirmar Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE de Catalunya, “és explicar la importància que té el taxi per a la normalització de les persones cegues i deficients visuals ja que, en moltes ocasions, es converteix en un mitjà insubstituïble per a la seva mobilitat que “promou la integració social i laboral de les persones cegues”.
Salvador Castañer, responsable de Serveis Socials per a Afiliats de l’ONCE a Catalunya, ha manifestat que a Catalunya hi ha 204 guies pigall i 900 a tota Espanya i ha subratllat que aquest gos és un punt de referència de totes les persones cegues i una eina d’amabilitat que els facilita poder arribar a llocs on difícilment podrien fer-ho. “Amb la campanya Obre’m les portes”, manifestà, “volem sensibilitzar al món del taxi i al transport públic en general”.

Miguel Tomás, president de l’STAC, un dels sindicats del sector amb representació a Catalunya, ha subratllat que amb el recolzament d’aquesta iniciativa s’ha volgut conscienciar als taxistes de l’àrea metropolitana de Barcelona i d’arreu de Catalunya que davant d’aquests tipus d’usuaris estan en l’obligació d’aturar-se i donar el millor servei.

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.